top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

African League & African Lyon FC – Træningslejr


Lørdagen stod på Kamp i Africa League. Yanga SC mod Dedebits SC fra Etiopien. Se her er det jo en kæmpe fordel at være sammen med selveste landstræneren Jan B Poulsen. Parkering på stadionområdet, og i Super VIP (uden det dog var det store skal jeg lige sige). Men vi sad sammen med Sportsministeren og andet godtfolk. Se billeder fra dagen HER.

Kampen Mellem Yanga, som er et af de store hold her i Tanzania, og holdet fra Etiopien, var faktisk ganske underholdende, og niveauet var om noget en positiv oplevelse. De SPILLEDE rent faktisk bold. Bold som JEG personligt syntes bold skal spilles. Korte afleveringer, højt teknisk niveau osv. Dejligt at se. Kampen endte iøvrigt 4-4, efter 1-0, 1-3, 2-3, 2-4… Ganske godt comeback af Yanga drengene. Jan har hele 6 mand fra deres trup inde omkring landsholdet. Oven i dette, må jeg sige jeg var lidt imponeret over stadionet. Hold da kæ.. det var lækkert, og med plads til ikke mindre end 60.000. Men som Jan B så fint udtrykte det… Det er for stort, det havde været bedre hvis de havde bygget 3-4 styk med plads til 15 – 20.000, for så havde man spillet for fulde huse hver gang. Det kan der jo være noget om, men jeg syntes nu det var imponerende skal jeg sige. Men i en by med knap 5.000.000 indbyggere, kan man vel godt fylde det bare en gang imellem. Og ja, når Yanga – Simba spiller, så er der faktisk ikke plads nok. Men det var en sjov oplevelse at være med sammen med Jan. ALLE viste jo hvem den gode mand er, og der er KÆMPE respekt omkring ham hernede, og med GOD grund. De havde INTET vundet de sidste 16 år før han trådte til, og 3 mdr senere, vandt de African Challenge Cup. Ikke tosset.


Idag Søndag stod den så på træningslejr med African Lyon FC. En af klubberne der ligger lige under toppen som består af Yanga, Simba og Azam. African Lyon kan vel sammenlignes med FCN derhjemme, de prøver da at “udvikle deres egne”, og dermed holde budgettet nede. Fik spurgt ind til hvor meget de er lønnet de “prof spillere” de har 25 af i truppen. De får, og hold nu fast…. nogenlunde det samme som vore standard ungdomskontrakter i DK..

Men det er skam en RIGTIG fin hyre her i Tanzania, hvor man kommer langt for 10.000 af deres penge (ca 40 kr).. Træningslejren var lagt på “Bamba Beach Club” et stykke udenfor DAR som alle kalder Dar Es Salaam herned. Som det ligger i navnet, ja så lå det ved vandet.. Rigtigt lækkert, standarden rigtig fin i forhold til meget af det man ellers ser her i Tanzania. Banen, som lå 10 meter fra strandkanten, var en bedre “knoldemark”, men de formående trods alt at gennemføre en træning efter deres Teambuilding. Igen se på billederne. Jan sluttede deres Teambuilding af med at stille sig op foran holdet, og fortælle om vigtigtheden ved at man bl.a også udenfor banen levede seriøst, og hvor vigtigt det var at man fulgte trænerens råd, OG var der til tiden, Og her snakkede han ikke om “african time”. Noget de om noget har svært ved hernede, hvilket nok stammer fra manglende “fodbold uddannelse som ungdomsspiller”. Jeg fik da også lige mulighed for at snakke til truppen, og jeg lagde vægt på at de skulle være stolte over det de havde nået, og tænke tilbage 10 år og tænke på hvad de den gang drømte om… at blive PROF !!! Efter mad og lidt snak omkring mulighederne hernede, stod der træning på programet. Kl 16:00. 15:50 stod Jan og Jeg ved “knoldemarken”, IKKE et øje andet end holdlederen (fik lige ved middagsbordet fortalt ham hvor vigtigt en person han faktisk ER) HAN havde taget det til sig, hvordan med de andre… 15:55 og de begyndte så småt at være på plads, Træneren var der, og de fleste af de “unge” i truppen ligeså.. Kl 16:00 samlede træneren de 11 (ud af 23) der trods alt var kommet til tiden… Sidste mand.. kom kl 16:21 europa time, kl 16:00 African time.. De først ankomne spillede kant, og resten samlede sig igen i midten. Jeg skal da indrømme jeg var lidt spændt på at se udfaldet.. Straffen… blev at ALLE de der kom for sent, blev sendt en tur på stranden hvor de kunne løbe nogle ture, og så ellers TILBAGE I BAD… Super… ha ha..The Danish Way… lol.. Træningen blev derfor kun med 10 + keeper, og bestod mest af 3v7 med skift, og en afslutningsøvelse til sidst. Igen her var niveauet højt på det tekniske plan. Dette på trods af banen.. Var sku lidt imponeret.. Turen retur til DAR var en oplevelse i sig selv.. Vi skulle køre ca 25 min, og så liiiige over med en færge. En tur på 5 min. Vi VENTEDE 2 stive timer på at komme ombord.. Sådan noget SKOD !!! lol. Imorgen Mandag står der TFF på programet. Tanzanian Football Federation. Håber at møde nogle spændende mennesker, OG få spurgt lidt ind til HVORFOR man ikke vælger at sætte lidt fokus på ungdomsudvikling her i landet.. De har tæt på INTET.. og TFF, får verbale tæsk lige meget hvem man snakker med.. Bliver da godt at høre deres svar !!!

Billeder fra de 2 sidste dage : HER !!

Comments


bottom of page