top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Besøg hos akademiet i Bristol City FC


Efter flere gange ikke helt at få gennemgået alle spørgsmål, få spurt rigtigt ind til benet, kom jeg endelig igennem. Hos Bristol var de om noget åbne, hvilket var rigtigt rart.

2.5 time i selskab med “Assistant Academy Manager” Dave Horseman, og en “rigtig fodboldsnak” senere, var jeg meget klogere omkring hvordan Bristol som klub og deres akademi, ser på det hele. En utrolig spændende snak havde vi, hvor vi kom ind på emner som Træningsmængde, Skolegang, Træningsindhold, Træningsplanægning, Skadesbehandling, Scouting, Det sociale element (spillernes baggrund), antallet af kampe/stævner, Mentaltræning og Klub struktur og opbygning.

Noget jeg helt sikkert vil tage med fra denne snak er deres måde at tænke fodbold. The “Bristol City Way”.. En måde jeg ikke tidligere har tænkt på. Alle klubber kommer med Deres måde, ..’Vi vil have bolden meget’, Vi vil spille norsk’ osv..

Bristol, ja de vil “OUTSCORE the opponent’, og her gælder det ikke nødvendigvis om at vinde !!!!. Hvordan hænger det lige sammen. …? Jo man vil hellere have at kampene ender 7-5 end 1-0, og derfor spiller man offensivt, dette gennem at man følger konceptet “OUTSCORE the opponent’. Man vil gerne have at specielt 1v1 opstår ofte, og derfor skal der ikke stå 3 mand i bagkæden, hvis der kun er EN modstander. Så må ham der bliver tilbage når 2 af dem bliver til midtbanefolk, klare de 1v1 situationer der måtte opstå. og derved udvikle sig yderligere frem mod . En rigtig fed betragtning af spillet efter min simple mening. Man spiller IKKE for resultat før tidligst U16 hvor spillerne skal lære at “vinde”. Ja man taber kampe i Bristol, men man udvikler osse spillere. Indenfor de sidste 10 år har man udviklet hele 52 spillere der har/stadig spillere i Englands bedste 2 rækker. DVS at 52 mand der har været gennem BCFC’s akademi, spiller på højt niveau. Meget imponerende. Deres faciliteter var måske ikke helt så imponerende som LFC/CFC/EFC, men de kan altså noget.. Var inde omkring deres træning, og det med at man gik ekstra op i 1v1, var dog ikke helt så tydeligt denne dag. men dette er helt sikkert anderledes i morgendagens træning har jeg en fornemmelse af.

Jeg må sige det var spændende at besøge Bristol City FC, Og herfra skal lyde en stor tak til Frederik Bløndal Andersen, for at have gjort dette muligt. Tak mr fys !!!

Comments


bottom of page