top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

FCK – Brøndby… Go home !!! Sådan her skal det gøres !


Ankomst til Montevideo i Uruguay torsdag, efter en kort flyvetur på 35 min fra Buenos Aires, skulle jeg flytte ind i lejligheden jeg har lejet via nettet. Det er noget billigere at gøre det på denne måde mht ophold, fremfor at bo på hotel, og det er faktisk bedre da man føler sig “hjemme” på en måde.

Jeg har lejet en lejlighed i området omkring Pocitos stranden. Dejligt roligt i forhold til Buenos Aires, hvilket er meget rart. Montevideo er Uruguays hovedstad med ca 1,3 millioner indbyggere, noget mindre end Buenos Aires (spansk for: God luft) er hovedstaden i Argentina. Byen er med sine 2,8 millioner indbyggere (med forstæder 11,4 millioner) Argentinas største..

Jeg havde lavet aftale med en af Uruguays største klubber, nemlig Club Nacional de Football (normalt bare kendt som Nacional) som er en uruguayansk fodboldklub fra hovedstaden Montevideo. Klubben spiller i landets bedste liga, Primera División Uruguaya, og har hjemmebane på Estadio Gran Parque Central. Klubben blev grundlagt den 14. maj 1899, og har siden da vundet 43 uruguayanske mesterskaber. Tre gange har man vundet Copa Libertadores og tre gange Intercontinental Cup (bedre kendt som VM for klubhold) som Barca jo vandt fornyligt.

Efter et yderst positivt møde med klubbens General direktør, var jeg, og de 2 gutter (Martin og Andres) fra 11Scout som jeg rendte ind i, i Argentina, indviteret til deres kamp senere på aftenen, i den 4 holds opvarmningsturnering, hvor der udover “National” var yderligere et hold fra Uruguay ved navn CA Peñarol, et hold fra Peru og et fra Chile.

Der blev spillet kl 20:00 mellem holdet fra Chile og Peru. Yderst positiv teknisk fodbold fra holdet fra Chile, hvorimod holdet fra Peru, mest bestod af “giganter”, eller RoboCops. Drengene fra Peru vandt heldigvis efter straffe, og gik dermed videre til søndages finale, hvor de skulle møde vinderen af de to hold fra Uruguay…  Vi var jo ankommet tidligt, og så hvorledes stadion blev langsomt fyldt.

Turneringen – Copa Bimbo (Bimbo laver bl.a madvarer), blev spillet på Estadio Centenario som er et stadion i Montevideo i Uruguay, der primært bliver brugt til fodbold. Stadionet er hjemmebane for henholdsvis Uruguays fodboldlandshold og storklubben CA Peñarol, og blev bygget i årene 1929-1930. Det har plads til ca. 74.000 tilskuere.

Historie

Estadio Centenario blev bygget i 1929-1930, så det kunne stå klart til det første Fodbold-VM nogensinde, VM i 1930, som Uruguay skulle arrangere. Her lagde stadionet græs til alle uruguayanernes gruppekampe, samt begge semifinaler. Slutteligt arrangerede det den 30. juli 1930 den første VM-finale nogensinde, da Uruguay besejrede Argentina med 4-2, og dermed på hjemmebane sikrede sig historiens første VM-titel. Siden VM i 1930 har Estadio Centenario været fast hjemmbane for Uruguays landshold. Det har desuden flere gange været benyttet i forbindelse med det sydamerikanske mesterskab Copa América, som Uruguay har været værter for hele syv gange. Senest i 1995, hvor hjemmeholdet igen selv tog titlen. Til daglig fungerer det desuden som hjemmebane for traditionsklubben CA Peñarol.

Og nu starter for alvor den største oplevelse jeg personligt har haft på et fodboldstadion, derfor overskriften… Det var SINDSSYGT, som man sikkert kan få en smag på, på både fotos og de 2 videoer jeg har lagt op her.

Nu skal det jo lige siges at det her, Copa Bimbo, er en træningsturnering, så det var altså en træningskamp jeg så.. Tilskuerne gik TOTALT amok.. Man havde ondt i ørene efter kampen, så meget larm var der, DET VAR GANSKE ENKELT SINDSSYGT !!!!, og et lokalopgør mellem FCK og Brøndby var og er, en  serie 2 kamp, ja måske mere en lilleputkamp i forhold til det jeg befandt mig i. Ikke så meget på grund af selve spillet, men tilskuerne. Og så var det bare en træningskamp.. og der var ca 65.000 på lægterne. Jeg kan ikke beskrive hvor fedt det var. De to videoer er fra INDEN kampen, og lige efter CA Peñarol kom på 1-0. Kampen endte i straffe efter 1-1 i ordinær tid, og CA Peñarol trak sig ud som vindere.

Det var for fed en oplevelse..

De næste dage står der en masse fodbold på programet, og jeg har tillige en aftale med den gode mand fra National om et besøg hos deres ungdomsafdeling, og en tilsvarende aftale hos CA Peñarol, så det bliver et fedt ophold her i Uruguay.. Dejligt !!!

Håber alt er vel hjemme i DK… Jeg er personligt stadig “høj” efter kampen mellem de to hold fra Uruguay… feeedt!!!!

Comments


bottom of page