top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Liverpool Fútbol Club og Club Atlético Peñarol


Fra venstre mod højre. Diego – træner for 97 og tidligere træner for 1. sen hos Liverpool, mig, Pedro, Carlos og sidst men ikke mindst, super scouten som tidligere har spottet bl.a Forlan, og endnu et af Pedro’s mange tiltag i klubben.

Med hjælp fra Andres og Martin fra 11scout, er det lykkes mig at få adgang til yderligere 2 klubber og ja, Liverpool FC findes osse i Uruguay. Så dem, plus en af de helt store klubber, og den anden part i den forrygende kamp i Copa Bimbo nemlig Club Atlético Peñarol, var der osse adgang til. Modsat Liverpool fra england, så spiller Liverpool Fútbol Club i sort og blå, lidt som Inter fra Milano, men rødderne i klubber stammer fra det Engelske, hvilket man kan se på deres udebanetrøje som er rød som LFC´s.

Læs her hvad Wikipedia har at sige om klubben og hvorfor de bære navnet. Søndag morgen tog Andres den bil vi havde lejet for at komme frem og tilbage fra Punta del Este, og kørte tidligt retur til Montevideo som tidligere skrevet, hvilket gjorde at jeg nu var Palle for første gang i næsten 14 dage. Mig som snakker minus Spansk. Udfordrende. Nu skulle jeg kun være i Punte del Este i 2 dage så det gik nok tænkte jeg… Sent søndag aften skrev Martin at de, ham og hans kæreste, stadig var i Punte del Este, og at jeg kunne køre med dem retur til Montevideo tidligt dagen efter. Bekvem som jeg jo er af natur tænkte jeg.. Mmm bil istedet for bus. Den napper jeg, selvom jeg faktisk havde en halv aftale med maldonada om mandagen, men da jeg ringede til kontakten fra klubben, fattede han minus, så jeg havde faktisk opgivet alligevel. Jeg havde osse booket lejligheden til tirsdage, men jeg tænkte lad mig komme retur og bruge lidt mere tid på LFC og Penajol istedet. Næste morgen havde jeg pakket, tjekket ud og var klar til at køre mod Montevideo.. Desværre kunne min kuffert ikke være i den lille bil, noget Martin viste uden at prøve dette. flot. Vi ved vist alle hvem der snakkede der, det var nok ikke Martin. !!! Kvinder !!! Nu er jeg jo omstillingsparat, så jeg tænkte.. Bussen, den tager jeg. Jeg fik en taxi og kom til busstationen.. Og så er det jeg pludselig befandt mig i…Afrika. Jeg købte en billet og så ventede jeg ellers, og jeg ventede, og jeg..tror I fatter pointen og hvorfor Afrika pludselig var med i teksten. Vel ombord, efter små 3 timer i pause mode, så var der 2,5 timer og så befandt jeg mig atter i Montevideo. Jeg havde mens jeg ventede, haft massere af tid til at finde hotel, hvilket lå et noget andet sted end det fine Pocitos område jeg tidligere havde boet i. Jeg boede i centrum og det er ikke altid lige fedt. Jeg brugte tirsdag formiddag på at trace lidt rundt i området omkring havnen. Tirsdag eftermiddag, onsdag og torsdag var jeg på besøg hos Penajol og Liverpool.

Penajol har for blot 3 år siden bygget helt nyt anlæg til deres ungdom og det var osse super lækkert med styrke rum, rum til træner/ledere, omklædning og ikke mindst en lille hal med kunstgræs på ca 20 x 25 meter. Nok det lækreste anlæg jeg har set i lang tid. Nu har jeg jo osse tilbragt en rum tid i Afrika. Der var tillige spisesal og ikke mindst 5 lækre baner der dog var under reb, så træningen jeg senere så, var flyttet til et gammelt militæranlæg. Om det var underlaget eller det at spillerne var et sted de ikke normalt trænede skal jeg ikke kunne sige, men træningen var ikke helt som jeg havde forventet. Ikke dårlig, slet ikke, men det her var altså en af de helt store klubber i Uruguay, som altid har massere af spillere på deres 1 sen fra egen alv. Sidste sæson blev hele 12 af 15 egen avl solgt efter debut og spilletid på 1.sen, så de kan det der med at udvikle spillere.


Pedro og jeg foran det nok så berømte stadion hvorpå Uruguay første gang, tilbage i 1910, bar deres “babyblå trøje”.

Dagen efter var jeg tidligt oppe for at møde på Liverpools intime stadion kl 07.00. Herfra tog jeg sammen med Pedro somvar deres technical director for ungdom, og Carlos som var på et 3 mdr ophold i klubber fra Canada. Carlos var oversætter og en yderst positiv og behagelig person. Det samme kan man kun sige om de folk der arbejdede i klubben. Pedro havde gennem sin egen tid som spiller, både været i klubben, og spillet i udlandet så han var ikke “hr hvemsomhelst”. Han havde fået sat struktur på deres ungdom, ansat hele 8 fuldtids trænere osv over de sidste par år, og det kunne mærkes. Meget prof fyr denne Pedro gut. De var generelt meget prof, og meget åbne alle sammen i og omkring klubben. Det var en fornøjelse at være på besøg. Deres anlæg var som det ofte er tilfældet, placeret et stykke udenfor byen, og foruden omklædning og andet, havde de hele 8 baner de kunne benytte sammen med andre klubber og skoler i området. Rigtigt hyggelig med palmer osv. Jeg fik set lidt træning og snakket en hel del fodbold. Bl.a fandt jeg mig selv pludselig placeret mellem målmandstræneren og 8 keepere og Carlos som virkelig måtte arbejde for føden med oversættelse. Jeg kom tidligt i samtalen til at åbne bogen omkring keeper træningen i Bilbao og så stod vi ellers der i en time.. Sjov oplevlse. Jeg er jo alt andet end ekspert på målmandstræning, men deler jo gerne med andre når jeg er afsted, og det jeg så i Bilbao var fantastisk så hvorfor ikke dele. Fodbold er jo som tidligere nævnt, IKKE rocket sciencen. Jeg fik tillige en rigtig spænende snak med deres U18 træner omkring det mentale i fodbolden, og han havde en spændende indgang til dette alt for oversete element i fodboldens verden. Jeg fik udover en masse snak, tillige set U23 og U18 træningen Vel hjemme, havde jeg dagen efter igen en aftale med Liverpool hvor jeg skulle se “rigtig træning” nemlig træning af årgang 97, 98, 99 og 2000. Se det var rart. Rigtig træning hvor man rent faktisk kan ændre noget hos de unge mennesker. Jeg fik bl.a set en taktisk øvelse med deres 97 som var meget god, på trods af at de kun lige var startet med at kigge på det taktiske, hvilket man osse kunne se ud af øvelsen. Inden vi var færdige på deres anlæg kom den gode mand Pedro med en lille overraskelse til mig. Jeg fik en Liverpool trøje med nummer … 10.. det nummer Pedro tidligere altid spillede med. Fornøjelse..


Jeg havde dagen før aftalt med den gode mand Carlos at vi skulle til Champions League eller som det hedder hernede i syd amerika – Copa Libertadores.

Den sidste kvalkamp mellem Penajol og Caracas fra Venezuela. OG bemærk.. det var en kvalkamp. !!! se på videoerne hvordan det gik. Jeg glædede mig da lidt skal jeg sige, fordi jeg på netatet havde set  hvordan de gik amok med fyrverkeri osv, og jeg havde jo oplevet hvordan en træningskamp kan være i Copa Bimbo. Så der var lidt at se frem til. …..desværre… Valgte politiet, op mod kampen at spille helt tosset, hvilket gjorde at Carlos og jeg kun kom ind liiige i sidste øjeblik inden kickoff og vi fik derfor ikke hele optakten med.. Skod skod. “The Pigs”, skal altid ødelægge.. Typisk. Det var da osse ved at gå helt amok netop pga af politiet, og folk udenfor stadion var rasende… Det kunne lige så godt have endt rigtigt skidt, og så kunne man kun pege i en retning og det var på politiet. En joke, og noget man desværre osse ser i DK.. De (politiet) er ofte grunden til at noget skidt opstår. Folk vil bare se fodbold og så ødelægger de det sku. Beklager jeg måtte altså lige af med det. De ødelagde ihvertfald en oplevelse som jeg havde set frem til som et lille barn. Tak for det “klaphatte”.. Kampen endte 4-0 til Penajol, og med ca 54.000 på lægterne var det en fed oplevlse. Er I på disse kanter så snyd ikke jer selv for en fodboldkamp i Uruguay eller Argentina. Det er en fest uden lige. Selvom fodbold måske ikke lige er så meget inde under huden som hos undertegnet. Det skal bare opleves. Men HUSK at komme i god tid, for det er lige så meget det der sker før kampen. Nu er jeg retur i Montevideo indtil Onsdag, hvor jeg flyver nordpå til Sao Paulo. Håber at jeg inden, får hul igennem til Boca, River eller Velez så det ikke har været helt spild af tid fodboldmæssigt her i Argentina.

Her er lidt af de mange fotos jeg har taget den sidste uge. FOTOS og ikke mindst de videoer jeg lavede.. specielt denne som jeg optog da jeg endelig fik adgang til stadion. se HER

Fik vist ikke skrevet at jeg sidder her på toppen af bygningen ved poolen og sveder som et “politi”.. ha ha Det var vist alt herfra. Indtil næste gang. Hold jer varme. !!! Kenn

Comments


bottom of page