top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Møde hos – De Académie Robert Louis-Drefyus


Onsdag middag skulle jeg så møde Standard Liege akademiets sportslige direktør Jean-François De Sart, som udover at være tilsluttet Standard, også har den fine opgave at stå i spidsen for Belgiens U21 Landshold som landstræner.

En lille times snak omkring akademiet og dets opgaver, hvor vi kom ind på en masse spændende områder.

De var meget åbne omkring hele deres opbygning, deres træningsmetoder osv. Blot for at nævne noget omkring akademiet, så har de et budget til at holde området, banepleje, P-pladser, og andre faciliteter på området, lys/vand osv, på…  1 mio Euro.

Mange andre klubber skiller Pro fra akademi, men i Standard Liege’ har man ET samlet budget, og jeg kan sige, der bliver brugt penge.. Damn.

Træningsmæssigt følger akademiet retningslinjer som det Belgiske fodbold forbund har udstukket, lidt som at DBU har lavet ATK 1-2. Men de har selvfølgelig deres egne metoder i Standard, og har en klar holdning til om man spiller for resultat eller for udvikling.

Da jeg så træning hos dem tirsdag aften, var der da også nogle klare indikationer af hvad de gerne vil, og hvorledes de gerne vil gøre tingene.

Et skal jeg dog røbe.. Opstil nogle flere betonvægge til de små, for det var super fede øvelser de brugte.

Der er ansat 23 trænere hos Standard til deres 17 hold.

Senere idag står den endnu engang på lidt træning, glæder mig specielt til at kigge ind i deres hal for at se de helt små årgange træne.

Comments


bottom of page