top of page
 • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Slut på Europaturen. Sikke en det blev trods alt !!!!


Fredag eftermiddag stod der atter Barca på programmet. Kl 17:00 skulle træningen starte, og jeg var blevet lovet adgang og mulighed for at snakke med Albert for at få en yderligere indsigt i hvorledes de har valgt at gribe tingene an i FC Barcelona.

Jeg havde håb om at jeg via dette interview, kunne “knække koden” omkring hvad de gør som er så specielt at de gang på gang hiver “nye stjerner op af hatten”, fra deres akademi. Men Men Men.. Kl 16:59 stod jeg i gaten, og det første der mødte mig var en sikkerhedsvagt der så bedrøvet på mig, og på en blanding af engelsk og spansk, fik forklaret at træningen var rykket til kl 19:00. Damn.. Jeg spurgte vedkommende om han evt kunne ringe til Albert så jeg derved kunne tage en snak med ham inden træning, men desværre sad Albert den gode mand i møde, og han viste ikke om han var at finde på anlægget senere. Jeg havde inden jeg stod ved gaten, bestemt at jeg ville køre nord på efter træningen, og jeg stod derfor i noget af et dilemma. Skulle jeg vente 2 timer, komme ind og se noget træning som jeg dagen før havde set, og håbe på at Albert ville have tid til mig, eller skulle jeg starte bilen og køre nordpå.. Jeg valgte den sidste løsning. Selvfølgelig noget skuffende at jeg måtte tage en beslutning som denne, og grundlaget den skulle tages på, havde jo set frem til Barca… MEN jeg havde dog været inde på FC Barcelona’s anlæg, set lidt af hvorledes de træner, set deres SUPER anlæg… Havde dog håbet på både flere timer, og ikke mindst et interview, men sådan skulle det desværre ikke være..

Fodbold delen af Europaturen var forbi.

Jeg havde været afsted i 40 dage, havde boet på 18 forskellige hoteller, kørt 5798 km… så jeg ville hjemad. Foran mig stod en tur på ca 2200 km, op gennem det meste af Europa. Dette skulle vise sig at blive en meeeeget lang tur. Jeg startede bilen i udkanten af Barcelona kl 17:30 fredag aften, og så var det ellers derudaf… En tankning INDEN den franske grænse (for at minimere antallet af samme i Frankrig, som jo af bitter erfaring aldrig er sjovt), og så håbede jeg bare på at jeg ikke ville møde for mange snedriver på vejen mod DK. Faktisk skulle jeg helt til Luxemburg, før jeg så noget der lignede sne, og det skulle vise sig at det at jeg var kørt fredag aften, IKKE var en dårlig beslutning. Europa havde lige et “Tø hul”, hvilket gjorde at jeg kunne køre på mine sommersutter hele vejen til DK. Ikke på noget tidspunkt undervejs var det under frysepunktet, hvilket var om noget heldigt… Kl 06:00 lørdag morgen, kunne jeg ikke mere, og tog derfor en lur bagi bilen, og 6 timer senere var jeg atter bag rattet. Et hurtigt stop i Grænseshoppen, og en tur med båden, og jeg var i DK,. Herligt… næææsten hjemme. Kl 18:30 lørdag aften, kørte jeg ind på parkeringen hjemme i Ballerup. En lang tur, specielt når man er “palle alene” i bilen.

Europa turen er således overstået.. – Kortet kan ses længere nede..

 1. Varighed : 49 dage (incl England).

 2. Kørt i Europa : 99 t 57 min

 3. Antal km tilbagelagt : 7946 km

 4. Benzin forbrug : 9.8 L pr 100 km (oops)

Klubber besøgt : 15 styk

 1. Liverpool FC – EN

 2. Everton FC – EN

 3. Chelsea FC – EN

 4. Bristol City FC – EN

 5. Royal Standard de Liege – BE

 6. KRC Genk – BE

 7. JMG Academy – BE

 8. Ajax Amsterdam – NL

 9. PSV Eindhoven – NL

 10. BVB Dortmund – GE

 11. Real Sociedad – ES

 12. Athletic Bilbao – ES

 13. Sevilla FC – ES

 14. Valencia CF – ES

 15. Villarreal CF – ES

 16. FC Barcelona – ES

Oplevelser : En masse, og rigtigt spændende.

Har det ændret mit syn på hvorledes der skal trænes.. JA HELT BESTEMT.

Skulle jeg lave min træningsmodel imorgen, er der ingen tvivl om at der ville være ændret meget på min “normale træning”. Specielt Bilbao’s tilgang til målmandstræningen, åbnede en helt ny verden for mig. Ja faktisk er der noget fra alle klubbesøg som ville være med i større eller mindre grad. Deres tanker, deres metoder, deres ideer, men det kan jeg jo ikke skrive om her, det må man vente med til BOGEN udkommer, når turen er helt overstået og jeg har været hele vejen rundt. Herfra skal jeg takke nogle personer for at muliggøre dette for mig. For at hjælpe med at åbne nogle døre : Frederik Bløndal, Per Frimann, Jesus Gutierrez og Jacob Friis. Tak for jeres hjælp omkring klubbesøg. Jeg kunne ikke have gjort dette uden JERES hjælp. MANGE Tak.. !!!

Hos klubberne skal jeg ligeledes takke :

Tim Kirk, Günter Jakob, Mikel Etxarri, Iñaki Villalonga, Luis Llopis, og Sergio Dominguez. Tak til ALLE klubber der lod mig være med på sidelinjen, som tog imod projektet, og som åbnede deres døre for mig. Her kunne jeg godt skrive alle navne på, men igen, BOGEN skal jo have lidt at komme med, når den engang skal skrives…

NU er der juleferie, og midt i Januar, så står den på 2. del af denne globale rejse… AFRIKA. Her er planen at jeg starter i Egypten, derefter Sydafrika, Cameroun, Nigeria, Ghana, Elfenbenskysten, Senegal og muligvis Algeriet inden jeg igen har et stop i DK.. Denne del af turen kommer til at tage ca 3 mdr.


Commentaires


bottom of page