top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Universal Studio Resort, Sea World og ikke mindst besøg hos UFL.


Så sker der igen lidt her på bloggen. Som overskriften indikere har jeg været turist, og fået hul igennem til fodbolden her i USA. Dette med hjælp fra min gode ven Flemming Petersen alias Køge. Mange tak min ven !!!! Efter at have været på sportsbar og set hvordan fodbold skal spilles (Barca og ikke mindst Mr Messi med 5 kasser) og en god nats søvn, skulle jeg hente min bil som skal tage mig fra Miami til New York. Jeg havde med hjælp fra nettet og Mr Jet, fået en super pris på BILEN. En Ford Mustang capriolet. Jeg tog en taxi fra hotellet og her starter turen for alvor. ALTING er bare større Over There som man siger. Jeg ankom til udlejningsstedet, som var større end de fleste lufthavne i Europa. 5 etager, hvor den øverste var hvor alle udlejningsfirmaerne har deres skranker. Hold da kæ.. Det var en oplevelse i sig selv. Jeg fik fundet National som var udlejningen, og ved skranken fik jeg en super hjælpsom ældre dame. DESVÆRRE, Mr Nielsen, we dont have any Mustangs, but you look at this… Og få fik jeg et katalog. Jeg fandt hurtig en mulig løsning som var en Dogde Charger. Nice wheels.. Den havde de men det kostede mig ekstra 11 us$ pr dag.. Mmm. Nå hva fan… Skal jo køre i den de næste små 2 mdr, så den skulle være lidt lækker havde jeg sat mig for. Efter papire osv, blev jeg sendt ned på 1. Hvor jeg skulle hente bilen. Da jeg kom ned stod der, ja, jeg ved ikke hvor mange totalt fede biler. Jeg gik over til udleveringen, og den gode mand viste mig en Hvid Dodge Charger. Mmm hvid, nå hva fan… Pludselig sagde den gode mand. You know what. Would you mind taking this, og der stod så en grå en af slagsen. Ikke tosset. Jeg fik nøglen og satte mig ind.. Mmm hvor skal man sætte nøglen i tænkte jeg.. Det viste sig at det skulle man ikke. Man skulle blot trykke på startknappen og så startede de 275 hk ellers. Lol. Vel ude på vejen satte jeg kurs mod Orlando som var næste stop. Jeg havde inden fundet et billigt hotel på nettet og nu var det bare at køre nordpå tænkte jeg… NOT. Igen, alting er bare større her, og det tog mig tæt på en time bare at komme ud af Miami. Jeg havde ingen GPS andet end den i min telefon og den ville ikke rigtigt som jeg ville. Jeg kom dog frem, og skulle så tilbringe fre, lør, søn og mandag i Orlando. Fredagen gik med at finde en GPS, ja med at køre lidt rundt i Orlando. Lørdag havde jeg bestemt mig for at tage enten i Sea World eller i Universal Studio Resort nu da jeg ikke var kommet igennem til nogle klubber eller skoler. Kunne jo lige så godt bruge tiden på at opleve noget. Det blev til Universal Studio resort. Og igen.. Alting er bare stort her. Universal Studio Resort er opbygget således at der er 2 forlystelses parker, ved siden af hinanden. En er tivoli gange 10 med div “rides” og en er det vi alle nok forbinder med Universal Studio, nemlig film. Se her for deres website. Og tjek kortene ud. Jeg betalte 120 $ og havde så fri adgang til rides og alt andet. 600 Dkr er pebret, men det skulle opleves, og jeg følte virkelig jeg fik noget for pengene. Jeg startede i Universal Island Adventure delen, som er der hvor alle rides er. Skal lige sige at der osse er en alle’, eller et kæmpe område INDEN man kommer ind på selve forlystelses området. The Universal Strip.. Og så er der en gigantisk Hard Rock og en masse andet på the Strip. Her er adgangen gratis, og det har åbent til kl 02:00 hvor selve Parkerne lukker kl 20:00. Jeg startede som sagt i Adventure parken. Denne del er opdelt i forskellige områder.. Cartoons, Marvel (super heltene – hulk, fantastic 4, Spiderman osv), Jurassic Park! The cat in the hat, og ikke mindst deres nye tiltag.. Harry Potter? Se mere her Jeg var ankommet kl 12 så jeg havde massere af tid.. Troede jeg. Hold da op der var mange mennesker.. Jeg gik hele denne del af parken igennem, og det kan de altså i US. Lave forlystelsesparker. Det var lavet så fedt, så levende, så gennemført, så.. Amerikansk. Det var virkelig fantastisk.. Jeg valgte, tiltrods for min knap så stærke mave og min knap så gode ven tyngdekraften, at prøve Harry Potter delen af parken, dvs jeg gik ind i hvad der lignede Hogwards på en prik. Ja hele byen var bygget op. Helt fantastisk flot lavet. Efter at have ventet i det meste af en time, kom jeg frem. Turen, inde i slottet, foregik i en vogn hvor man blev slynget rundt, fløj med Harry i 3D. Det var intet mindre en forrygende. Noget man IKKE må snyde sig selv for, selv med dårlig mave og problemer med tyngdekraften som jeg fandt ud af at jeg havde. Vel igennem, og efter jeg fik hvilet lidt, og fik tyngdekraften på plads igen, gik turen over i den anden del af parken. Universal studio Orlando. Her finder man ligeledes div rides, men slet ikke i samme stil som i Adventure delen. Her er det mere lagt an på at man skal få en oplevelse, og ikke på at vende op og ned på tyngdekraften. Jeg fik prøvet MIB alisa Men In Black, Twister, Disaster og Shrek 4D. I MIB, sad man i en vogn og skulle skyde aliens mens man bevægede sig gennem storbyen og fik points. Jeg fik 199.876 til dem som har, eller skal prøve dette. Beat that !!! I twister fik man en grundig gennemgang af hvad en tornado er og hvordan den agere, inden man blev sluppet løs i et studio hvor de lavede en mini en af slagse i en af de mange scener fra selve filmen. I Disaster delen var jeg med i en optagelse, fra breafing, til optagelse af en scene fra en actionfilm. Virkelig en sjov oplevelse. Til sidst, men bestemt ikke mindst, oplevede jeg hva 4D kan betyde i Shrek 4D. Total fedt, hvor man sidder i en biograf med 3D briller på, men så er der tillige vind, vand og sæderne man sidder på, rykker op og ned. Virker total virkeligt. Da kl blev 8 var jeg atter på vej mod bilen, og på vej retur til hotellet. Her er det så jeg lige skal sige at.. Skal man afsted, ikke alene som jeg, men med unger, og prøve lidt, så er en dag IKKE nok, og man skal tage adventure delen sidst, og ikke først som jeg, altså hvis man har styr på tyngdekraften, og ungerne er mere end 10 år gamle. De bliver målt, så hvis du har et barn på normal højde, kommer de ikke med.. Jeg tog mig god tid, men der er altid min 35-45 min kø ved alle rides, så en dag er altså klart i underkanten. Men det var en fed dag, selvom det havde været hyggeligere at være mere end 1.. Søndagen var det regnvejr, hvilket gav mig endnu en mulighed for at bruge penge i et af deres malls, og jeg fik købt mig en fornuftig PC. Sony Vaio. Pris i US er det halve af hvad det er i DK. Dejligt. Mandagen stod der Sea World på programet. Imponerende hvad de kan få de dyr, Killer Whale og Delfiner til, og hvilke shows. Helt forrygende. se her for mere Mandag sen eftermiddag, tog jeg så mod Gainsville hvor jeg befinder mig nu. Jeg har som tidligere nævnt, ENDELIG fået hul igennem til fodbolden, og har idag været forbi University of Florida, og set deres Dame træning. Nu er det jo ikke liiiige der jeg har min fokus, men jeg må sku sige jeg er imponeret over kvaliteten på de tøser jeg så idag. Altså fodbold mæssigt. Anlægget, hele deres setup.. Wauw. Jeg sluttede så dagen af med at være på tribunen til en af deres college baseball kampe. University of Florida mod Florida State. Lokalopgør. Fyldte tribuner. 7.500. En super fed oplevelse. Skal lige nævne at UFL holdet er et af landets absolut bedste i baseball. Hvis man kigger på dette billede, kan man se af deres facillitere herovre er top klasse. Og igen, alting er stort. UFL Gators som de hedder, har et stadion, til amerikansk fodbold med plads til, og hold nu fast, ikke mindre end 90.000. Og der går altså “kun” ca 50.000 studerende på UFL. sindsygt. College eller universitets sport er kæmpe stort i US. Imorgen står den på rundtur på campus som er hvad de kalder området hvorpå skolen ligger. Selve byen er bygget op, omkring netop UFL. Der er tillige lidt træning, hvor jeg håber på at få adgang til netop det amerikanske fodbold hold. Spændende må jeg sige.

Det var alt for nu.

Comments


bottom of page