top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Cairo – Barca og alt for mange biler i byen !!!


Mandag og jeg skulle flytte hotel fra det fine Sheraton i udkanten af Cairo, og “ind til byen”, dog stadig ikke i Centrum. Jeg havde via hotels.com, som jeg flittigt benytter, booket et hotel ved navn Grand Pyramids Hotel, med udsigt til pyramiderne. Er lidt “nærrig” og vil derfor ikke betale kassen for at bo på hotel. Her i byen kan man bo for 100.- pr nat og helt op til 3500.-. Jeg boede på Sheraton de sidste dage for at være tættere på FC Barcelonas akademi, og hermed minimere transporttiden frem og tilbage mellem hotel og anlæg. Havde jo en forventning om at skulle derud flere gange, men som med ALT andet omkring Barca, blev dette igen spild af tid. Jeg var på besøg hos dem i lørdags på deres FCB Escola anlæg, og så lidt træning af årgang 2000/2001. Ikke noget specielt bliver jeg nød til at sige. Så jeg valgte at afkorte besøget, men lige inden jeg var på vej retur til hotellet, kom jeg i snak med Jordi, FCB Escola’s “Technical Director”. Vi fik en kort, men fin snak og vi aftalte at jeg skulle sende ham en mail omkring møde Mandag, altså idag. I nat kl 00:47 kom der så afbud. Han havde ikke tid til at se mig. Jeg skrev tilbage til den gode mand at jeg da meget gerne ville køre om på den anden side af Cairo til deres kontor for blot at få 30 min med ham, men NEJ !!! Jeg tilbød tillige at jeg kunne komme tirsdag, men desværre, den gode mand havde heller ikke her, tid til GFT. Nu vil jeg nødig lyde som en der snakker negativt om nogen, men jeg ser et mønster her. Først min knap så fede oplevelse i selve Barcelona, hvor jeg tilbragte tæt på en uge for blot at få nogle timer på deres totalt fede anlæg, og nu dette.. Barca, jeg klare mig helt sikkert uden jer kan jeg kun sige. Skal dog lige sige at den gode mand Jordi, var flink og rar da jeg snakkede med ham Lørdag. En skam han “ikke har tid”. “Far er ikke vred, Far er skuffet”, som de siger i reklamerne… Noget jeg dog fik med mig trods det korte ophold hos FCB, var at deres akademi i Cairo, er et “betalingsakademi” altså for børn med rige forældre. Desværre ville ingen fortælle hvor meget det kostede at “spille der”. Spændende ide !!! kvalitet på spillerne… hmmm. Nok om dette.

Ligenu sidder jeg på altanen på “Grand Pyramid Hotel”, OG har den meste fantastiske udsigt. Hvad siges om denne view her hvor solen er ved at gå ned. IKKE tosset Ellers har jeg haft endnu en god dag i selskab med Abdu, søn til Mimo, og min “private driver”. Skal lige sige at denne unge mand – Kunne være søn til Michael Schurmarker, Damn han kommer hurtigt frem i det kaos af biler, cykler, busser og folk som der er i Cairo. Jeg smider et et lille klip fra min dag i Cairo’s gader senere så I alle kan få en fornemmelse af “Schurmarker’s søn og det kaos der hersker her i Cairo.. Aftenen gik med at være ude og se Abdu og hans familie/venner spille bold på et af de mange “leje anlæg”. Anlæg hvor man kan leje en bane, af forskellig kvalitet. Nogle med kunstgræs, andre som grusbaner. Priserne ligger omkring 100 – 150 Dkr pr time man lejer disse. Kvaliteten på spillerne.. Hmmm. Men jeg var det helt store midtpunkt.. Coach please see, Coach watch this… Ha Ha.. Sjov oplevelse.

Tirsdagen bliver en hård en af slagsen. Her skal jeg ud og se den sidste af de store Pyramider, BEND pyramiden eller “the red Pyramid” som den osse kaldes. Herefter står der fodbold på programmet hos Wadi Degla (U15 kamp og U13 og U16 træning). Så går turen til lufthavnen hvor jeg stadig håber på at få billet til Dar Es Salaam, Tanzania kl 22:30. Ankomst i Tanzania 05:20.

Bliver fredt at komme væk fra storbyen, men det har dog været fedt at opholde sig i Cairo, med små 22 millioner andre mennesker.

Comments


bottom of page