top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Durban – Syd Afrika

Durban – Sydafrika.


Ankom tidligt mandag morgen efter en nat med fly fra Dar Es Salaam – Tanzania. Det meste af mandagen gik med at gå rundt i byen, efter jeg var tjekket ind på Blue Waters Hotel, Battery Beach. Hotellet lå helt ud til stranden. Et lidt brugt hotel men værelserne var fine. Jeg blev placeret “på siden af hotellet” med udsigt til stranden, og til Durban’s nye varemærke Moses Mabhida stadion. Fantastisk bygningsværk som det kan ses på fotos længere nede. Tirsdagen skulle jeg så på mit første “klubbesøg” her i Syd Afrika. WestVille Boys Highschool. Selve WestVille ligger ca 15 km fra Durban City. Et finere område, lidt ala vores svar på Hellerup. Selve skolen er kendt for at være en af de bedre skoler indenfor sport. Men ikke fodbold desværre. Her i Syd Afrika er det RUGBY, så Cricket, og derefter fodbold. Jeg mødtes med Steve som er idrætslærer på skolen, og tager sig af fodboldtræningen. Efter en gang træning, som højt sat, svare til et bedre 3. hold hjemme, fik jeg en snak med Steve omkring “klubben” og deres ideer med fodbolden. De havde en masse tanker, som dog var svære at få gennemført grundet manglende midler. Den største udfordring var dog ikke midlerne mente den gode mand, men kvaliteten på trænere. De var så heldige at have tilsluttet hele 2 “level 2” trænere. (Level 2 svare vel mere eller mindre til vores B licens). Men Steve og jeg fik en god snak, og fik da givet den gode mand et par ideer til hvorledes de kunne gribe tingene an. Steve havde en ide’ om at opbygge en klubmodel meget lig vores. Noget man IKKE har hernede. I kantinen ved banerne, mødte jeg tillige Nerson, som var meget hjælpsom omkring kontakter ind i en af de store klubber i Durban området. – AmaZulu. Onsdagen havde jeg en ide’ om at jeg skulle se noget træning hos netop AmaZulu. De holder til på banerne omkring det nye stadion. OG så havde jeg et håb om at jeg kunne foretage omtalte “BIG Sving”. desværre, gik det ikke helt som forventet med noget af det. Jeg var inde på “BIG Svings” kontor, men de havde “lukket” hvilket gjorde at jeg ikke fik muligheden for at foretage dette. (Har det tilgode” hvis jeg nogen sinde er på disse kanter). Omkring AmaZulu, ja så blev jeg også her en smule skuffet. Der var deværre INGEN træning denne dag. Hmm. Torsdagen skulle gå med forsøg på endnu et klubbesøg, denne gang hos Golden Arrows, som er den anden store klub i området. Også her gik jeg forgæves. “Vi træner fra kl 17:30” havde jeg fået af vide. Ind i en taxa, og ud igen… Taxi gutten, viste ikke hvilken en af “campus” det var jeg skulle til. Sagen var nemlig den at Golden Arrows træner med deres ungdomsspillere på Universerty of Durban – Natal, eller noget i den stil, og de har 2 campus’er, hvilket gjorde det noget svært, da de ligger 20 km fra hinanden, og JEG ville ikke vælge den forkerte. Vi fik spurgt lidt rundt omkring inden afgang, og til sidst fandt vi en af “prof spillerne”, som fortalte os at det var gate 10, på campu i udkanten af Durban. Super, tænkte jeg, så kan jeg lige nå deres træning. Vi ankom til Gate 10, og der var ingen… Hmm. På vejen ind til Campus, havde jeg dog spottet nogle spillere lige på den anden side, UDENFOR campus. Jeg fik Taxi guttens kort, og han skrev sit nummer ned, som jeg senere skulle benytte til at komme retur til byen. I lommen med kortet og så eller ud og se noget bold… NOT.. da Michael var kørt, STOPPEDE træningen, som iøvrigt ikke var U15 som jeg havde fået af vide ville træne, men U17.. Hmm . nå, så kommer U15 snart tænkte jeg.. NOT !! de havde trænet kl 15:00. Okay .. hvad gør en klog. frem med kortet som michael så fint hvade skrevet sit nummer på… Danm… de 3 første tal var visket ud da jeg havde puttet kortet i lommen, så jeg kunne ikke lige ringe… Skal lige nævne at jeg var på HERRENS mark.. Massere af biler ja, MEN det var i et område hvor man IKKE lige går rundt, og slet ikke når det var mørkt, som det var ved at være.. Hmm. hvad gør jeg nu… Jeg tog min rygsæk og gik mod venstre.. Efter 35 minutters gang, OG BÆL mørke, kunne jeg se en tankstation.. Super tænkte jeg, ind på tanken og bede dem om at ringe efter en taxi.. Efter at have spurgt 4 medarbejdere der, kom der en “kunde” som havde hørt min bøn.. Jeg kan køre dig ind til byen, men det koster.. Okay. hvormeget.. 150 Rand(ca 115 kr). Jeg sagde.. 100 Rand.. og fik top fra gutten.. Efter små 30 min kørsel var jeg igen på holtellet.. Puha.. En temmelig “spændende oplevelse”. Jeg fik senere af vide af hotelpersonalet, at det område… BESTEMT var noget man skulle holde sig fra.. Selv de lokale var ikke helt trygge der.. Ha Ha… Her kommer turisten Kenn, med rygsækken fyldt med kamera, penge og alt muligt, og han går rundt i dette område.. Jaaaa.. Man kan være HELDIG sagde de.. Fredagen skulle jeg så tjekke ud fra hotellet, og ud og bo hos David Hill, en ældre gut jeg mødte under VM sidste sommer. Han har, sammen med sin kone, en “Farm” ca 85 km fra Durban. “Dave” er en super fyr, som er utrolig hjælpsom og en sjov fætter faktisk. Han hentede mig i Durban, og vi kørte hjemad mod farmen. På vejen hjem til farmen, skulle vi lige runde en af de mange Events de har i området. Her padler de, 3*30 km over 3 dage… Folk kommer langvejs fra for at deltage i dette.. 1400 tilmeldte “kano’er”.. En event der bliver større år for år, og noget ALLE i Eston, som er “byen” Dave bor i, har deltaget i, eller kommer til at deltage i.. Og det er jo ikke ligefrem en Å de padler rundt i.. nej det er en kæmpe flod.. som på det bredeste sted er omkring 2 km… Familien Hill, har boet på farmen de sidste 25 år. Dave ser ikke sig selv som “farmer”, da han har sit eget bore selskab, som bore efter alt fra vand til guld. Farmen har 57 Hektar hvoraf det meste af hans jord benyttes til at gro sukkerrør som er det helt store her i regionen. Vi har de sidste dage kørt rundt i hans store “truck”, og set nogle fantastiske landskaber, som faktisk “ligner” Danmark en hel del.. Smukt.. !!! Idag lørdag skulle jeg så have min debut som “Rugby tilskuer”. Se det er et underligt spil.. RÅ muskler, og så ellers BANG!!! ind i hinanden. Inden kampen mødte jeg et par x proffer. Damn de drenge er sku ikke små.. wauw Dave og resten af de folk jeg har mødt de sidste par dage, er alle “Sharks Fan”, så det er jeg osse… , selvom jeg stadig ikke helt kan forstå “gamet”. Det var en fed oplevelse, som de gør meget ud af. Sharks vandt iøvrigt kampen med 24-9 over cheetahs. Turneringen består af 5 hold fra Syd Afrika, 5 fra Australia, og 5 fra New zealand. Snak om at skulle langt når man skal spille på udebane. Sidste års finale i “Super 15” som turneringen kaldes, stod melle 2 hold fra … Syd Afrika. Sjov oplevelse må jeg sige.. Søndag står den på en lille mini safari hos en af Daves nære venner som har en lille park i nærheden på 230 Hektar.. Der skulle være næsehorn og andre smådyr som Dave siger.. ha ha…

Comments


bottom of page