top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Foz Do Iguazu. Se det er sku et vandfald….

Jeg valgte at tage en tur til Foz Do Iguazu, da jeg havde hørt at det skulle være helt fantastisk, og jeg blev bestemt ikke skuffet. Morten og jeg havde planer om at gøre dette da han var i Rio, men priserne var tårnhøje pga karnevallet. Af alt det natur jeg jo trods alt ser på min tur rundt på kloden, er det uden tvivl det vildeste, og mest betagende syn jeg har set. Jeg havde læst mig frem til at hvis man fik muligheden skulle man ikke snyde sig selv for dette syn, dette 7. Vidunder af verden. Iguazu ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Dvs at floden faktisk deler de to lande som man kan se på google map. Man kan derfor se vandfaldene fra både den Argentinske og den Brasilianske side. Som skrevet tidligere startede jeg med den Brasilianske side Onsdag, og ja, det var utroligt smukt, og meget overvældende, MEN… Den Argentinske side af disse .. Vandfald, er voldsom, vild, utrolig, imponerende….ja…???? Jeg kunne prøve at beskrive den oplevelse jeg havde Torsdag, men det ville være umuligt… Der er ikke et eller flere ord i vores sprog der kan beskrive den oplevelse jeg havde. Man starter med at betale 70 Argentinske Pesos, og har derefter en lille gåtur gennem en park, før man kommer til toget som tager en til selve vandfaldene. Der er 2 stop undervejs, hvor det første giver adgang til 3 forskellige ruter, og det sidste til hovedeattraktionen som er “Garganta del DIABLO”, eller på dansk, “Djævlens gab”. Jeg havde fået af vide at man skal starte hos Mr Diablo, så det gjorde jeg efter en togtur på ca 15 min. Her skal man så gå ca 1100 meter på en stål gangbro for at komme helt ud til kanten på Djælvens gab. En smuk tur gennem og over floden. Når man nærmer sig Mr Diablo, kan man se vand stige op over horisonten, og lyden er fantastisk.. Jo tættere, jo mere brusen.. Det er voldsomt som man kan føle naturen når man nærmer sig.. Sikke kræfter. Man kan, hvis der ellers er plads på de to kæmpe platforme, komme helt ud til kanten på Djælvens gab… Det at stå der og kigge 50-70 meter ned i et hul af vand, er ikke til at beskrive. Lyden, fugtigheden, og ikke mindst vandet er overvældende.. Jeg tog mig selv i flere gange, bare at stå og falde i staver… Det var og er det mest sindsyge jeg nogensiden har været en del af.. Tanken om hvordan naturen kan lave noget sådan er bare… Uforståeligt. Om det er ham ovenpå, eller “the big bang”, skal jeg ikke gøre mig klog på, men mig som er sååå lidt troende, tog mig selv i at tænke tanken at der må være mere mellem himmel og jord end bare luft.. Jeg bevægede mig rundt på platformene og fik taget rigtig mange super fotos, og en masse film. Jeg var der vel ca 1 1/2 time, og da jeg endelig gik derfra, kom jeg ikke længere væk end 100 m, så…nej jeg skal altså liiiige se det en gang til. Havde det ikke været fordi jeg skulle se resten af de mange vandfald, ja så havde jeg været der endnu. Det var så stor en oplevelse… Jeg håber man kan fornemme det på de film jeg nok skal lægge online når jeg får købt mig en ny laptop i næste uge i Miami (Morten fik min anden med hjem til DK) Efter små 2 timer tog jeg tilbage til toget, og derefter til stop 1 på ruten. Her var som sagt, hele 3 forskellige ruter. Jeg startede med den røde, derefter den grønne for at slutte med den blå. Jeg ville gerne have prøvet de både som sejlede nede på selve floden, men da jeg endelig kom frem, var det desværre lukket. Men men men. Det at gå rundt og kigge naturen, og ikke mindst vandfaldene, var forrygende. Jeg skyndte mig på ingen måde, men var heller ikk langsom, og fra jeg gik gennem indgangen til jeg atter var retur, tog det lidt over 6 timer, og jeg fik ikke set alt, og ikke prøvet sejlturrn desværre. Så har man planer om en tur til Foz do Iguazu, så skal man regne med ca 3-4 timer på den Brasilianske side, og en hel dag på den Argentinske side af vandfaldet. Og husk… Tag den Brasilianske side første dag, og den Argentinske side dagen efter, så får man klart mest ud af det. Man kan flyve fra Sao Paulo og Rio de Janerio for rimelige penge. Jeg betalte ca 1600 Dkr for en retur billet med webjet.com.br. Priserne er meget forskellige i de enkelte lande. Argentina er klart billigst. Blot for at nævne en ting, så koster bådturen 130 Real i Brasilien, og 125 Pesos i Argentina. Og man får ca 230 pesos for 100 Real. Så der er stor forskel. På vejen retur fra den Argentinske side, kan man tillige handle Dutyfree i et af de bedre shopping malls. Jeg var osse en hurtig tur over grænsen til Paraguay, hvor priserne tillige er billigere end i Brasilien, men stadig dyrer end i Argentina. Nu er jeg retur i Sao Paulo, for imorgen lørdag, at starte på den nordamerikanske del af turen. ( kommer dog retur til syd amerika i midten af Maj, hvor min kære bror Jack og Jeg, har en rundtur i Peru, og hvor jeg efterfølgende har planer om et par uger i Columbia inden turen går til Mexico og LA). Imorgen sætter jeg mig i flyet mod Miami, med mellemlanding i Lima i netop Peru. Skal nok lægge fotos og videos op når jeg har en ordenlig pc. Indtil da må man nøjes med nettet, hvor der er tonsvis af fotos fra netop Iguazu.

Vi ses i USA.. Kenn

bottom of page