top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Hr Etxarri, Hr Taktik – Hr Fodbold.

Mine sidste dage hos Real Sociedad, skulle vise sig at være meget spændende. Jeg kom her helt ind bag murene på klubben og deres academi.


Hr Mikel Etxarri viser stolt hele anlægget frem, og som skrevet tidligere, er dette MEGET imponerende. De har en klar holdning til hvorledes de gerne vil udvikle deres spillere, hvilke forcer de gerne skulle have og hvilke egenskaber de søger hos en spiller. De har en holdning til hvor de scouter spillere, og her bliver det rigtigt spændende, for de vil “helst ikke” bruge/have spaniere på dere akademi. Dvs, da de ligger i Baskerlandet, er det disse spillere man helst ser på holdet, og så vil man tillige gerne have udlændinge, men “rene” spanier, vil de IKKE have. Os der kender lidt til historien omkring en anden klub i Baskerlandet, nemlig Athletic Bilbao, ved at man her er et stolt folkefærd.

Jeg havde udover gennemgang af klubbens faciliteter, tillige fornøjelsen af at “komme på skolebænken”, idet jeg blev inviteret indenfor af Mikel, til en af hans klasser. Nu fatter jeg minus Spansk, men det var dog ikke svært at forstå hvad han snakkede om, for tavlen i rummet, blev på 2 timer, fyldt flere gange med spændende indslag omkring fodbold og taktik. Endnu en af de gode oplevelser. Den mand kan altså se nogle ting i fodbolden, JEG personlig aldrig har skænket en tanke. Jeg blev om noget klogere af denne undervisning, og det, på trods af, at jeg fattede minus af hans spanke gloser. Jeg kan kun sige at jeg har den dybeste respekt for denne Mr. Taktik, og det har været en stor fornøjelse at tilbringe de sidste 5 dage i hans selskab. Jeg tager herfra Real Sociedad, MEGET klogere pga af selv samme Mikel Etxarri.

Lige for at give et lille billede af denne Mikel, så var han både Scout, Træner og Sportschef, da han var aktiv i klubben. Xabi Alonso, er en der bl.a kan takke Mikel for at han scoutede ham, og trænede ham, blot for at nævne en enkelt af de helt store spillere der har stødt på Mikel.

Efter endt besøg tirsdag aften, stod den på en times køretur mod næste klub, nemlig føromtalte Athlectic Bilbao. Her skal jeg tilbringe de næste 2 dage, inden turen går sydpå til Sevilla.

Herfra skal lyde en stor tak til Mikel for hans tid.

コメント


bottom of page