top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Mainz, Tyskland – San Sebastian, Spanien (Real Sociedad)

Opholdet i Mainz var kun for at få kigget på min bil inden jeg skulle videre, og for at få en “vaske pause”. Bilen fik et hurtigt “vintereftersyn” til den nette sum af 85 Euro incl en liter Olie og 2 nye viskere foran, og jeg var på “mønten” som det møntvaskeri jeg var forbi, hed. På trods af at min bil er fyldt ud med et par tasker omme bagi, var jeg næsten gennem undertøj og strømper efter 16 dage på landevejen.


Torsdag stod den så på store rejse dag. Planen var at jeg skulle være kørt ved 02 tiden for at kunne give den ekstra gas, men jeg fik ikke sovet nok, og kom derfor først afsted ved 11 tiden. Jeg havde sat mig godt ind i ruten, og Garmin GPS’en var klar… Nooot skulle jeg senere finde ud af. Meget kan man sætte på min nyindkøbte Nûvi 3790T, men at den skal holde sig til motorveje kan man IKKE sætte. Sådan noget l… Jeg endte med at måtte køre 2,5 time bag lastvogne på en motortrafikvej midt i Frankrig.

Ikke nogen fed oplevelse, og tro mig når jeg siger, godt de ikke fatter dansk for der blev råbt grimme gloser. Vel tilbage på motorvejen og godt gennem Frankrig, så skulle bilen jo have noget at leve af.

Første STORE problem i Frankrig (udover lige det med lastvogne- GPS min bare…). Jeg har med vilje taget 3 kriditkort med. MasterCard, og 2 VISA (Nykredit/Nordea), tak TO !!!!!! Og INGEN af dem virker i deres standere på tankene.. Altså skal man IND i butikken, give dem kortet, ud og tanke, tilbage i butikken osv… Det virker, MEN KUN HVIS DER ER NOGEN I BUTIKKEN !!!! og lige det skulle jeg opleve senere på turen.

Lige omkring Toulouse skulle jeg tanke sidste gang inde “Målet”, og her er det at det går HELT galt. GPS’en … igen igen.. siger jeg skal af motorvejen hvilket jeg gør, “tag første afkørsel til højresiger den søde dame”… og tilbage på mototrvejen var JEG !!!! Bilens info siger jeg har hvad der svare til INGEN ting i tanken andet end dampe… Heldigvis er det i et bjergområde jeg befinder mig, OG JEG SKAL NED AD bakke. Puha. Frigear og så ellers tøffe afsted. GPS’en siger der er 5.7 km til næste tank, hvad den bare IKKE fortalte var at tanken var LUKKET !!! et autoværksted med 1 stander. Kald det lige en tankstation igen…

Næste tank på GPS’ens superoversigt var igen 5 km.. igen håber jeg på at tanken “holder luft” og der dermed er nok dampe i tanken.. Vel ankommet til denne tank, VAR DET KUN kort.. og som sagt så virker de 3 jeg har med IKKE.. Flot !!! Igen takker jeg TO og Nykredit… lol. For at ramme noget der bare ligner en tank, må jeg altså tilbage på motorvejen.. Her er det så at jeg til min store glæde, ser en TANK lige ved siden af hvor jeg var. SE DET havde de gode folk hos Garmin ikke spottet.. Same Same.. Kun kort og INGEN på tanken..

Så kom redningen.. en BIL !!!! der osse skulle tanke. Ud steg en FRANKSMAND !!! Jeg kunne der have valgt at lade hele min angre gå ud over ham, men valgte at tælle til 10, og pænt spørge ham, med en nypresset 50 Euro i hånden, om han kunne hjælpe (For man kunne jo heller ikke bruge sedler..) For dem der har været i Frankrig står det klart, at de kan absolut INGEN engelsk..(eller sagt på en anden måde.. de vil ikke. Fransk ER hovedesproget i VERDEN ifølge dem)

Jeg fik Vist – Forklaret – Vist (Takker lige DBU for at gøre dette muligt), og DEN GODE MAND forstod…….. I med hans kort, som selvfølgelig VIRKEDE !!, og jeg stak ham min 50 Euro. Tankede for 40 Euro og sagde “behold resten” på engelsk… Se det forstod han sjovt nok !!!! Puha.. var allerede ude i at jeg skulle sove i bilen, og vente på at der var nogen på job så jeg kunne få noget i tanken. Er der nogen foruden mig, der syntes Frankrig er et fantastisk land !!!! NOT !!!

Vel ankommet til hotellet, 1631 km og 14 timer og 50 min senere, så fik jeg mit rum og alt omkring Frankrig er nu bag mig.. Hvordan får jeg bilen retur fra Spanien UDEN at køre gennem Frankrig er noget jeg arbejder lidt på.. Mmmm


Lørdagen har været i fodboldens tegn. Har set lidt træning, og har set U17 og U19 kamp hos Real Sociedad. Specielt deres U19 var om noget imponerende. De har iøvrigt rigtig mange af deres egne spillere i 1. sen truppen, hele 8 mand er fra eget akademi, hvilket må siges at være flot, ja imponerende..

Søndag står den på lidt sightseeing med min kontaktperson Mikel og hans kone, flink ældre herre der virkelig har noget at komme med indenfor fodbolden. Han er osse at finde på den kommende konference CIFC i KBH den 8/9. jan. Bestemt noget man ikke må snyde sig selv for. Hans syn på specielt de små ting indenfor fodbolden, er super spændende. Så ind og meld dig til hvis du ikke allerede har gjort dette. Håber selv jeg kan nå at deltage inden jeg skal på Afrika delen af turen.

Nå tilbage til Søndagen. Her er jeg tillige blevet inviteret ind og se L.A Liga. Real Sociedad spiller hjemme mod Atletico Madrid. Det skal nok blive en god oplevelse.

Mandag og Tirsdag står den så på gennemgang af deres facilliter, og endnu mere træning. Deres facillitere er virkelig anderledes. De har et anlæg der ligger op ad et bjerg, i 5 forskellige niveauer. Fantastisk flot. Anlægget er bygget over flere omgange, den nyeste del af det er de 3 baner på “trappen”. Det flotteste anlæg jeg PT har været på bliver jeg nød til at sige. De har iøvrigt valgt at have ungdom og Pro på samme anlæg. Pro har banen foran den store tribue.

Som det ser ud PT, så er kampen Søndag ikke den eneste kamp i L.A Liga jeg kommer til at se. Næste weekend står den på Sevilla – Getafe når jeg besøger Sevilla, og ugen efter Villarreal – Sevilla, og mon ikke jeg napper en Barca kamp på vejen retur hvor Barcelona møder – Real Sociedad sjovt nok, hvis jeg, som jeg håber, kommer ind hos Barcelona og deres ungdomsakademi.

Her nedefor ses Real Sociedad’s fantastiske anlæg.
Comments


bottom of page