top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Massere af fodbold i Uruguay. Dejligt !! Jeg fik set lidt træning hos Prof og træning hos U23 og U19. Ikke det store nye, men det var da trods alt ungdoms bold, og ikke mindst fodbold træning. Vi kom med en af deres spillerbusser retur til byen efter at have brugt hele formiddagen på og omkring anlægget. Vel hjemme ved Nacionals administration i midtbyen, stak Andres og jeg lige hovedet forbi Chefen for hele Nacional, nemlig Daniel som jeg jo havde fornøjelsen af at møde sidste uge. En rigtig sympatisk mand. Vi takkede for hans åbenhed omkring både kampen fredag i Copa Bimbo, og for at han havde åbnet døren til deres anlæg. På vej ud af døren havde den gode mand lige en sidste ting han skulle vise os, nemlig endnu en kæmpe pokal, denne gang en som U14 havde vundet ved en stor turnering i Peru. De var kommet retur selv samme dag, og trænede derfor ikke efter den lange tur. En både stolt og humørfyldt herre denne Daniel. Nacional har jo en del pokaler i deres skabe, bl.a hele 42 mesterskabspokaler på de 112 år som klubben har eksisteret. Deres website er godt nok på spansk, men tjek det ud her for det er faktisk et af de bedre af slagsen. HER Dagen efter stod der besøg hos Montevideo Wanderers F.C på programmet. En klub med næsten lige så mange år på bagen som Nacional. Montevideo Wanderers F.C blev dannet tilbage i 1902 og har siden da vundet 5 mesterskaber. Læs lidt mere om klubben her. Hos Montevideo Wanderers F.C (MW herfra), havde vi, Adres og Jeg, en aftale med Administrative Manager: Pablo Fuentes. Vi mødte ham i deres administrative kontore. Bygningen må ha været lige så gammel som klubben, og trængte til en kærlig hånd, men herom senere. Vi fik en hurtig tour af bygningen, hvor vi bl.a stødte ind i 8 spillere som boede der som en form for akademi. De var alle mellem 18-23 år. Vi fik snakket lidt om deres tanker og ideer, og de er faktisk rigtigt godt på vej må jeg sige.

her. Efter endt rundvisning her, kørte Pablo os ud til hvor deres nye adm bygninger skulle ligge og fortalte hvordan de havde tænkt sig det skulle se ud. Spændende projekt, og noget der med sikkerhed vil gøre dem til, Montevideo Wanderers F.C, en klub man skal holde øje med i fremtiden i denne region af latin amerika. De har ikke vundet deres sidste mesterskab det er sikkert.

Hele deres setup omkring klubber er rigtigt godt, både hos Prof og hos deres ungdomsafd. Vi kørte herefter til et af de 2 kommunale stadions som de har i Montevideo. Her så vi et stadion der var noget mindre end det hvorpå jeg var til kongekampen fredagen før, og jo fik en fantastisk, måske den bedste oplevelse jeg har haft hernede. Vi tog en hurtig tour på stadionet, hvor der er plads til ca 35.000. Her fortalte Pablo tillige en super fed historie.. Han havde, da den første kamp i 1985 ved åbningen af stadionet, været keeper, OG det var mod ham, det første mål blev scoret, men det var han stadig ganske stolt over. Man kan se ham foran kassen hvorpå det første mål blev lavet på billederne her. Sjov historie.

Pablo havde efter hans aktive prof karriere, tillige været assistent træner hos netop Nacional, inden han valgte at træde om på den anden side af trænerboksen. Herefter tog vi til deres eget stadion hvorpå deres kampe i den bedste række i Uruguay spilles. Fint lille stadion med plads til ca 8.000 tilskuer. MW har ved flere lejligheder været ”hjemløse” uden deres eget stadion, men er nu fast her. Inden vi skulle videre fik vi en tour af det gamle stadion, OG ikke mindst fik vi begge en ægte spilletrøje fra MW. En, ja faktisk DEN FØRSTE trøje jeg har fået efter at have besøgt 35+ klubber på denne tur rundt på kloden. Jeg fik tilsnusket mig nr 20, nu da de ikke havde nr 10 liggende. Super fedt, og en trøje jeg vil bære med gode minder. Fik da osse lige siddet på træner bænken og sendt Andres afsted på nogle stigningsløb på tværs af den lækre bane, inden vi skulle videre. Vi kørte ud til et anlæg hvor deres Prof hold skulle spille træningskampe mod et hold fra Argentina. Her spillede de 2 kampe, en for start 11, og en de for øvrige. Højt niveau må jeg sige. Efter en lang dag var vi hjemme i lejligheden sent, men hvilken dag. Massere af historier og indtryk. Skønt !!! Dagen efter skulle vi tjekke ud af lejligheden hvor Andres og jeg havde boet en uge, og skulle videre mod Uruguays svar på Nice.

#fodbold

bottom of page