top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Massere af fodbold i Uruguay. Dejligt !!


En uge i Uruguay, hvor jeg har fået set en hel del fodbold. Jeg har selskab af Andres fra 11Scout, hvilket gør tingene noget nemmere, specielt omkring oversættelse. Jeg havde endelig fået adgang til noget ungdomsfodbold, og har derfor brugt de sidste 6-7 dage på netop dette. Jeg var Onsdag tidligt oppe, og Andres og jeg tog en Taxi ud til Nacionals træningsanlæg som ligger et stykke udenfor selve Montevideo. Vel ude på selve anlægget, mødtes vi med den daglige leder af anlægget, og så fik vi ellers en tour af selv samme. Selve anlægget er opbygget således at mand har en Prof afd, og lige ved siden af, en ungdoms afd. Et utroligt hyggeligt anlæg, og man føjte sig virkelig hjemme når man gik rundt der mellem træer og buske. Sidste gang jeg havde den samme følese var vist da jeg var på besøg hos Real Sociadad i spanien. Rigtigt hyggeligt. Prof afd havde blot en græsbane, og derudover i området omkring denne, lidt adm bygninger, div træningslokaler iform af vægtrum osv. De havde tillige en seperat bygning hvor spillerne kunne opholde, og sove. Det er meget brugt at spillerne overnatter inden kampene hernede. Og de havde da osse storskærm og bordtennis osv her. Det perfekte sted at lade op til kamp. Hos ungdomsafd, som kun var adskilt fra Prof med et hegn, havde de 3 græsbaner, og div områder omkring disse. Se fotos her.


Hele anlægget var godt brugt, men var ganske veligeholdt trods alt. Nacional har planer om at hele anlægget skal bygges om, men hvornår dette skal ske, kunne de ikke fortælle.

 Jeg fik set lidt træning hos Prof og træning hos U23 og U19. Ikke det store nye, men det var da trods alt ungdoms bold, og ikke mindst fodbold træning. Vi kom med en af deres spillerbusser retur til byen efter at have brugt hele formiddagen på og omkring anlægget. Vel hjemme ved Nacionals administration i midtbyen, stak Andres og jeg lige hovedet forbi Chefen for hele Nacional, nemlig Daniel som jeg jo havde fornøjelsen af at møde sidste uge. En rigtig sympatisk mand. Vi takkede for hans åbenhed omkring både kampen fredag i Copa Bimbo, og for at han havde åbnet døren til deres anlæg. På vej ud af døren havde den gode mand lige en sidste ting han skulle vise os, nemlig endnu en kæmpe pokal, denne gang en som U14 havde vundet ved en stor turnering i Peru. De var kommet retur selv samme dag, og trænede derfor ikke efter den lange tur. En både stolt og humørfyldt herre denne Daniel. Nacional har jo en del pokaler i deres skabe, bl.a hele 42 mesterskabspokaler på de 112 år som klubben har eksisteret. Deres website er godt nok på spansk, men tjek det ud her for det er faktisk et af de bedre af slagsen. HER Dagen efter stod der besøg hos Montevideo Wanderers F.C på programmet. En klub med næsten lige så mange år på bagen som Nacional. Montevideo Wanderers F.C blev dannet tilbage i 1902 og har siden da vundet 5 mesterskaber. Læs lidt mere om klubben her. Hos Montevideo Wanderers F.C (MW herfra), havde vi, Adres og Jeg, en aftale med Administrative Manager: Pablo Fuentes. Vi mødte ham i deres administrative kontore. Bygningen må ha været lige så gammel som klubben, og trængte til en kærlig hånd, men herom senere. Vi fik en hurtig tour af bygningen, hvor vi bl.a stødte ind i 8 spillere som boede der som en form for akademi. De var alle mellem 18-23 år. Vi fik snakket lidt om deres tanker og ideer, og de er faktisk rigtigt godt på vej må jeg sige.

De har nemlig planer om at flytte fra de nuværende lokaler, til noget helt nyt de skal bygge ude ved deres træningsanlæg som iøvrigt osse er helt nyt. Vi kørte faktisk derud efter vores snak og her var det virkelig noget andet end hos Nacional. Ikke så hyggeligt, men lækkert og i et fedt område. Noget isoleret, men dog tæt på Montevideo. Se fotos

her. Efter endt rundvisning her, kørte Pablo os ud til hvor deres nye adm bygninger skulle ligge og fortalte hvordan de havde tænkt sig det skulle se ud. Spændende projekt, og noget der med sikkerhed vil gøre dem til, Montevideo Wanderers F.C, en klub man skal holde øje med i fremtiden i denne region af latin amerika. De har ikke vundet deres sidste mesterskab det er sikkert.

Hele deres setup omkring klubber er rigtigt godt, både hos Prof og hos deres ungdomsafd. Vi kørte herefter til et af de 2 kommunale stadions som de har i Montevideo. Her så vi et stadion der var noget mindre end det hvorpå jeg var til kongekampen fredagen før, og jo fik en fantastisk, måske den bedste oplevelse jeg har haft hernede. Vi tog en hurtig tour på stadionet, hvor der er plads til ca 35.000. Her fortalte Pablo tillige en super fed historie.. Han havde, da den første kamp i 1985 ved åbningen af stadionet, været keeper, OG det var mod ham, det første mål blev scoret, men det var han stadig ganske stolt over. Man kan se ham foran kassen hvorpå det første mål blev lavet på billederne her. Sjov historie.

Pablo havde efter hans aktive prof karriere, tillige været assistent træner hos netop Nacional, inden han valgte at træde om på den anden side af trænerboksen. Herefter tog vi til deres eget stadion hvorpå deres kampe i den bedste række i Uruguay spilles. Fint lille stadion med plads til ca 8.000 tilskuer. MW har ved flere lejligheder været ”hjemløse” uden deres eget stadion, men er nu fast her. Inden vi skulle videre fik vi en tour af det gamle stadion, OG ikke mindst fik vi begge en ægte spilletrøje fra MW. En, ja faktisk DEN FØRSTE trøje jeg har fået efter at have besøgt 35+ klubber på denne tur rundt på kloden. Jeg fik tilsnusket mig nr 20, nu da de ikke havde nr 10 liggende. Super fedt, og en trøje jeg vil bære med gode minder. Fik da osse lige siddet på træner bænken og sendt Andres afsted på nogle stigningsløb på tværs af den lækre bane, inden vi skulle videre. Vi kørte ud til et anlæg hvor deres Prof hold skulle spille træningskampe mod et hold fra Argentina. Her spillede de 2 kampe, en for start 11, og en de for øvrige. Højt niveau må jeg sige. Efter en lang dag var vi hjemme i lejligheden sent, men hvilken dag. Massere af historier og indtryk. Skønt !!! Dagen efter skulle vi tjekke ud af lejligheden hvor Andres og jeg havde boet en uge, og skulle videre mod Uruguays svar på Nice.

Jeg havde lejet en bil og efter 1,5 times kørsel var vi i Punta Del Este. En rigtig ”ferieby”. Der bor ikke mange mennesker her normalt, men i denne periode er det helt tosset. Og det er danske priser på alt. Vi havde mødt et par gutter til MW kampene, og de havde inviteret Andres og jeg til at sove hos dem i deres lejlighed. Det er helt umuligt at få noget ordenligt på denne tid af året til en ok pris, så vi sagde ja tak. Vi fik snakket en masse fodbold og fik lidt Tapas, og dagen efter var vi så på rov efter lejlighed. Efter flere forgæves forsøg fandt vi en lejlighed (foretrækker dette så jeg ikke skal ligge i ske med Andres). Ikke nogen fin og fancy lejlighed, men godt til prisen på 140 US$. Ja faktisk billig da alt andet er kanon dyrt. Lørdag stod den på et par træningskampe med det lokale hold og Velez som er en af de helt store klubber i Argentina udover Boca Juniors og River Plate. Ellers har der stået afslapning på de sidste dage, og her sent søndag er Andres taget retur til Buenos Aires. Jeg skal være her et par dage endnu, så retur til Buenos Aires i en lille uge, inden Brasilien kalder den 1. Feb. Tiden frem til Buenos står der 3 besøg hos, Maldonado, Liverpool of Uruguay, og den anden store klub fra fredagen brag nemlig Penarol, og deres ungdoms afd. Når jeg atter er tilbage i Buenos, håber jeg MEGET på et besøg hos Boca Juniors og River Plate, hvilket der arbejdes hårdt på. Jeg flyver retur til BA fredag middag. Ellers er alt top her i Punta. Jeg har fået lidt farve, set lidt bold, og ja, hygget mig i selskab med Andres´fra 11Scout.

Comments


bottom of page