top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Sevilla FC – Getafe : 1-3….

Ja så er jeg kommet til Sevilla. Kørte den lange tur fra Bilbao i nord, til Sevilla i syd.

En tur på 875 km. Jeg startede ud efter en lang dag hos Bilbao, hvor jeg igen blev bombet med informationer. Så kl ca 22:00 satte jeg mig i bilen, satte GPS’en på sevilla, og så var det ellers derudaf. Havde en plan om at jeg ville køre halvvejs og så sove et par timer, for derefter at køre det sidste stykke. Men, vejene var super, ikke en eneste bil, så jeg sad med høj musik, og efter 2 små stop, en del cola og i perioder liiidt for høj fart (+ 200 km/t), var jeg 20 km fra Sevilla. Ind på en rasteplads, og så ellers om bagi bilen på madrassen. Jeg havde med vilje ikke booket hotel for jeg viste jeg ville være der meget tidligt hvis jeg kørte hele vejen i løbet af natten. Kl. var her 05:30, og jeg tog nogle timers søvn bagi bilen. Så det passede med at jeg kunne tjekke ind på hotellet.

Senere på dagen skulle jeg mødes med Sergio Dominguez, som er fysisk træner for Sevilla’s 1.sen. Han har arbejdet hos dem i de seneste 7 år, først i akademiet, og siden 2007 hos 1. holdet, så han kender klubben, og dermed osse akademiet rigtigt godt.

Efter en kort rundvisning, og en snak med trænere fra U14 og fra U15, fik jeg en snak med akademi sportschefen omkring hvad der gør dem specielle.

Sevilla’s akademi er opbygget meget anderledes end de andre akademier jeg har været hos. Det ligner mere den “danske klubmodel”. De har 4 hold hos “benjamin = U8 & U9” 4 hold i U10/11 osv. Ialt har de 23 hold på deres akademi. Noget anderledes end det jeg tidligere har set hvor de kun har haft 7-10 hold i “klubben” på akademiet.

Idag Lørdag stod den så på kampe på akademiet…. men men men.. Det regnede så meget at de måtte aflyse de fleste af disse. Der faldt i Sevilla området omkring 50mm regn på nogle få timer, noget der sker MEGET sjældent på disse kanter. Sidste uge var det 25 grader, og nu er det 12, så de er ikke heeeelt tilfredse … ha ha.

Regnen havde stadig fat her til aften, og derfor, til aftenens kamp mellem SFC og Getafe, var deres stadion, som er næsten helt åbent, langt fra fyldt. Jag var blevet inviteret af Sergio til at se kampen. Han skulle arbejde med spillerne, men jeg fik en guide iform af hans ven Paco. Flink fyr. Vi startede i VIP lounge, og  og fik hilst på en masse spændende mennesker.

Efter kampen skulle vi ud og have lidt mad, og vi mødtes med Sergio og Javi Navarro, en x prof fra Sevilla, han ses nederste på billedet fra deres UEFA Cup triumf, hvor han løftede pokalen som anføre for holdet. Han var i sin tid hos Sevilla FC, anføre i 7 sæsoner, og er nu “assisterende/forsvars træner” hos Sevilla. Igen en flink fyr, som ikke var et sekund i tvivl om at den bedste spiller de havde haft de sidste mange år, var/er Christian Poulsen. Han håber stadig at han igen er at finde i Sevilla i den nærmeste fremtid, da han “bragte ro” ind på holdet, og var den klogeste spiller han havde spillet sammen med i hans lange karriere.

Javi Navarro måtte stoppe fodbolden, da han efter alt for mange knæoperationer, ikke kunne komme tilbage. Han har haft 6 styk i højre, og 2 i venstre, så han har vist været under kniven. Men en flink fyr må jeg sige. Alle her i spanien har faktisk været rigtigt flinke, og meget åbne overfor i mit “lille projekt”, hvilket er rigtigt rart.

Imorgen Søndag står den på afslapning, og mandag/tirsdag på fodboldtræning. Mandag morgen er det 1. sen træning med Sergio, og eftermiddag med ungdomsholdene.


Comments


bottom of page