top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

Wake Forest University. Alias #The Demon Deacons#


Endelig ankom jeg til stedet som længe har været mit mål. Jay Vidovich, en af de helt store trænere indenfor college soccer. College alias University. Jeg skulle endelig møde personen der har åbnet de fleste døre for mig. Og hvilken person denne Mr Vidovich. For at give jer en ide om hvorfor han er helt speciel, skal vi tilbage til før Ruder konge var Knægt. Han har været hos Wake Forest University de sidste 25 år. Han startede som assistent coach, og har arbejdet sig op. Idag er han en af de absolut største indenfor hans felt. Der er stor respekt omkring hans person, og med god grund. Her er lidt stats fra hans tid som træner.

1982 Denver University (assistant) 1983 Regis College (assistant) 1984-1985 Ohio Wesleyan (assistant) 1986-1993 Wake Forest (assistant) 1994- Wake Forest – Head Coach

Hans hold har ligget i top 10 i 9 ud af de sidste 11 år, hvilket viser hvorledes han arbejder med sine spillere. Wake Forest er lidt specielt i forhold til mange af de andre universiteter jeg har besøgt på min tur op gennem landet. Hvordan speciel spørger i nok… WF er et af de klart sværeste universiteter at blive optaget på rent bogligt. Oveni det er det en af de dyreste netop pga disse høje krav, og deres ry for at uddanne super hoveder. Den kombination, dyr og svær, og deres størrelse, gør at Jay bestemt ikke har det nemt når han skal udvælge kommende studerende til deres fodboldhold. Alle universiteter i USA, har på fodboldsiden, kun mulighed for at uddele 9 fulde scollarships, og da WF er et dyrt universitet at gå på, skal der mange penge ind til uddannelsen. En hurtig hovederegning siger.. omkring 500.000 $ eller omregnet ca. 2.800.000$ hvilket jo er en slat penge. Specielt når der kun er ca 4.200 studerende, modsat nogle af de store med op til 50.000 studerende. For at sætte det lidt op mod amerikansk fodbold, som er den helt store motor i college sport, sammen med Basketball, så er fodbold en lille sport, og tjener ikke det store ind til universitetet. Husk tilbage på university of Georgia som havde et stadion på campus med plads til ikke mindre end 92.000 WF stadionet til am football er blot…på størelse med parken og har plads til ca 32.000 Så hele setupet hos WF er langt fra så imponerende som tilfældet var hos UGA og nogle af de andre, hvor man bruger penge på alt muligt for at tiltrække de bedste atleter. Fingeraftryk adgang osv.. MEN. På trods af dette, er WAKE en stor spiller. De vinder mesterskaber på stribe indenfor alle sportsgrene… MEGET imponerende må jeg sige. De er ranket top 10 i næsten alle deres sportsgrene, fra fodbold, over golf  som har flere på turen, til baseball, basketball, softball osv. De har næsten alle sportsgrene. Tilbage til Mr Vidovich. Når man bevæger sig rundt på campus kender ALLE Jay, og hilser pænt og med respekt. Kigger man på pokalskabene og i Jay’s kontor er der ingen tvivl om at denne person gør noget specielt omkring fodbolden her i US. Her er lidt fra de sidste 10 år. Årets træner i 2002, 2004, 2006, 2008 og 2009. Det må siges at være intet mindre end imponerende. Flemming Alias Køge, vil med sikkerhed give mig ret i at denne mand er en af de største. Efter at have set en del af deres kampe, og have været bag kullisserne, set deres træninger, og snakket timevis med ham, er han bestemt en person jeg har den dybeste respekt for både menneskeligt og indenfor fodboldens verden. Alle de mange trænere her på WF er utrolig hjælpsomme og åbne, hvilket jeg har mærket de sidste dage. Jeg har været helt inde hvor man ikke normalt kommer, bl.a forleden dag hvor Jay havde sat et møde op med selveste Mr american football Bill Faircloth, eller som spillerne kalder ham… Big Daddy.

Efter en kort sludder omkring mit lille projekt sagde den gode mand pludselig. Kenn, do you wanna sit in at the QB (quarter back) meeting this afternoon. Damn.. Tænkte jeg.. Yes please svarede jeg høfligt. Og pludselig sad jeg med til taktik mødet hos et af de aller bedste universiteter. Alle de 8 QB hilste pænt på mig da jeg trådte ind i rummet. En oplevelde jeg ville ønske begge mine brødre havde haft. Sorry guys… Lol På mødet gennemgik de de enkelte spil fra gårdagens træning, og der blev brugt ord som Kill, Read, 36 fingers osv. Jeg er jo i USA, og har ikke tidligere haft problemer med at forstå hvad de sagde, men det her var et sprog jeg SLET ikke forstod et ord af.. Hva fa…. Er 36 fingers.. De sluttede a med at uddele en 14 sider playbook, som de 8 skarpe gutter indsatte i deres hæfter, så der nu nok var ca 200 forskellige spil. De drenge skal sku være skarpe.. Damn. Efter endt video gennemgang, og endnu flere fremmede ord, var det overstået. Jeg fattede meget lidt af de enkelte spil, men fik mig dog en kæmpe oplevelse i rummet med de 8 skarpe gutter. Igen kan jeg kun bukke og takke Jay for at gøre dette muligt. Dagen efter fik jeg så igen mulighed for at møde Mr Football, da jeg blev inviteret med til deres træning. Og dette ikke blot for at stå på sidelinien og kigge på. Mr Football, alias Bill Faircloth, som har været hos WF i 34 år, stod hele tiden lige ved siden af Jay og mig og forklarede lystigt hvad der foregik, og satte os ind i tingene. Nu er football jo ikke helt nyt for mig, da jeg har to tossede brødre der har spillet dette de sidste mange år, og som på hver deres måde har præget mig, og jeg selv startede ud med at se SuperBowl da jeg var 18 år sammen med Ø og Garf, og har ikke misset en eneste siden. Dengang var 49 ers det helt store hold, hvilket jo har ændret sig flere gange siden. Nå.. Tilbage til træningen. Her stod jeg, sammen med endnu en af de helt store personer, denne gang indenfor Football. Bill Faircloth har været i Wake Forest siden 78 og har sat sit præg på deres Football program. Han har vundet alt hvad der kan vindes, og er som Jay, en meget klog mand på sit felt. Han har vundet 5 Bowls siden 78, og han alene, har sendt mange spillere ind i NFL. Nuværende spillere i NFL der har gået på Wake er herunder.

Tyson Clabo – Offensive Lineman, Atlanta Falcons Desmond Clark – Tight End, Free Agent Aaron Curry – Linebacker, Oakland Raiders Chris DeGeare – Offensive Guard, Minnesota Vikings Brandon Ghee – Cornerback, Cincinnati Bengals Ovie Mughelli – Fullback, Atlanta Falcons Calvin Pace – Linebacker, New York Jets Fred Robbins – Defensive Tackle, St. Louis Rams Alphonso Smith – Cornerback, Detroit Lions Steve Vallos – Offensive Lineman, Cleveland Browns Marshall Williams – Wide Receiver, Indianapolis Colts Joe Zelenka – Tight End, Atlanta Falcons

Meget imponerende. Selve træningen var en oplevelse.. Vi, Jay og jeg stod så tæt af vi flere gange måtte flytte os så man ikke blev ramt af de store gutter. Hvilke atleter. Wauw. Og igen, hele tiden, fortalte Bill hvad der foregik. Meget spændende at få indsigt på den måde, og mine øjne vil helt sikkert se anerledes på kampene i TV fremover, nu da jeg ved hvordan de træner ned til mindste detalje. Alt respekt til Herlev Rebels, men det her var altså liiige en tand mere prof. Lol Meget af det jeg så i træningen, kan delvis bruges i den global metode, når jeg får oversat det fra Football til fodbold. Meget inspirendende. Her til morgen havde jeg så muligheden for at se WF dame volleyball træne. Damn, de piger kan springe, og ikke mindst slå til bolden. En anderledes oplevelse, og noget jeg bestemt kan bruge i den metode der kommer ud af denne lille rundrejse. Jeg har tillige set en meget spændende 1v1 Baskeball træning, hvor jeg fik en super sludder med Head Coach Jeff Bzdelik, som tidligere har været træner i NBA med Denver Nuggets. Meget spændende at se hvordan han arbejdede med en af de helt unge spillere, som han selv sagde, kunne nå hele vejen, og blive en super stjerne en dag. Nu er det weekend, og Mandag er jeg tilbage hos WF, hvilket jeg ser frem til med stor interesse. Jay har taget lidt fortjent påskeferie, og jeg skal rundt og se lidt af området. Be back …

Fotos fra de sidste dage kan ses her. Link til Wake Forest

Comments


bottom of page