top of page
  • Writer's pictureKenn Schmidt Nielsen

tiqui-taca !!! – FC Barcelona : hvad er nu det ???


Tiqui-taca– en spillestil, som indebærer bevægelighed og positionel udveksling blandt midtbanespillere, at flytte bolden i indviklede mønstre, bruge en-eller to-touch. Denne spillestil er blevet døbt Tiki- taka (eller Tiqui-taca), som også er forbundet med FC Barcelona.

Ja man kan blive klog på meget på wikipedia.org – Men det viste vi vel alle sammen.

Se deres super side omkring deres akademi HER !!! Det er der en del andre der kunne lære lidt af, ja selv navnene på spillerne i de enkelte trupper er med på deres super site.

Og læs lige omkring deres La Masia (bopæl) for de unge spillere HER. (kan også læses på deres site i en lidt kortere version) … Tiqui-taca….

Besøg hos FC Barcelona’s akademi.

Jeg havde da glædet mig liiiidt skal jeg ærligt indrømme, men en ting er at bruge 4 timer på deres SUPER anlæg og se en masse træning for U8 op til U19, noget andet er at se hvad der sker bag kulissen. Den oplevelse har jeg stadig til gode.  For det skete ikke idag desværre. Måske imorgen, hvem ved. Men ellers kan jeg fortælle alle hjemme i DK, at de laver IKKE noget på træningsbanen vi ikke også gør her i Barca, ihvertfald ikke idag. Kvaliteten på spillerne, ja den kan vi se på en anden dag, men hvis sønnike fik tilbud om en plads på dette akademi, ville man vel sige JA TAK !!!! eller.  ???

Anlægget derimod, ja det er en HELT anden historie. Nu har jeg efterhånden været rundt i 6 uger + 10 dage i det engelske, men set noget der bare ligner dette, DET HAR JEG altså IKKE !!! hold da kæ.. hvor var det vildt, og det skal jeg desværre sige UDEN at have bag kulisserne.— Der er lidt ekstra stats for neden omkring anlægget.— DET var imponerende på helt sin egen måde. Med en pris på 68 mio Euro, så skal det vel også være det. Igen uden at have kigget ind af en eneste dør, må jeg sige dette.

Faktisk så skal man skrive under på at man ikke går ind i bygningerne, at man IKKE snakker med spillerne OG at man ikke tager nogle fotos på anlægget.. Vi snakker fodbold, IKKE “Rocket Science” her… Mmm. Men på en måde forstår man vel godt Barca. ALLE vil ind på dette anlæg….. Ja selv Nordmænd… stødte på 3 af slagsen idag… hva fa…. vil de der..  og Nej, Drillo var heller ikke sammen med dem denne gang.. lol.

Imorgen skal jeg atter på anlægget kl 17:00 og håber så meget jeg får hul gennem til Technical Secretary, Mr. Albert Puig.

Hvis man skal se yderligere fotos fra anlægget, så følg dette link via google.

Efter mit akademi besøg imorgen, står den på HJEMTUR.. Skal til tyskland inden lørdag og have andre dæk på, da jeg ikke har tænkt mig at “glide” resten af vejen til DK !!! Så jeg burde være hjemme en gang søndag, så jeg kan nå at se Barca’s kamp hjemme på sofaen sammen med min dejlige kæreste.. Se DET glæder jeg mig til.. savner hende… Kunne jo blive i Barcelona og se den på Camp Nou, men nej … vil hellere hjem.  Bliver dejligt at se hende og venner/familie.

Så vi ses i DK meget snart…..Tiqui-taca !!!!!


Som lovet lidt om Barca’s anlæg :

Ciutat Esportiva Joan Gamper – Læs hele beskrivelsen HER !!

Indvielse dato: 1 juni 2006

Område: 136.839 m2

Faciliteter:

– 5 græsbaner

– 4 kunst græsbaner

– 1 Multisport pavillon

– 1 tribunen bygning ved pitch 1

– 1 servicebygning

– 1 omklædningsbygning

– Forskellige uddannelse områder for målmænd og tekniske aspekter

Ciutat Esportiva FC Barcelona Joan Gamper blev indviet den 1. juni 2006. Beliggende i Sant Joan Despí og dækker 136.839 m2 der bliver brugt til de unges teamtræning og til deres kampe samt af de mange andre hold i klubben. Barcelona er jo mere end blot fodbold.

Når denne facilitet er fuldt operationelt, vil mange af de unge hold, der tidligere har anvendt Camp Nou faciliteter, hovedsagelig Miniestadi og Palau Blaugrana 2, med tilnavnet den “Picadero«, blive uddannet der.

Anlægget Ciutat Esportiva er kun 4,5 km væk fra Camp Nou, og er direkte forbundet med vejen mellem Barcelona og Sant Joan Despí.


Comments


bottom of page